AEEK Adatszolgáltatás

Állami Egészségügyi Ellátó Központ (továbbiakban ÁEEK) adatbekérések, adatáramlás adminisztratív támogatásául fejlesztettük ki az ÁEEK Adatbekérő online rendszerét. A rendszer fejlesztése során elsődleges szempontként szerepelt, hogy a fenntartott intézmények és az ÁEEK közötti adatbekéréseket a lehető legnagyobb mértékben tipizáljuk, egyszerűsítsük, ezzel elérve azt az intézmények részéről beérkezett igényt, hogy akár eltérő témában, de hasonló adattartalomra vonatkozó adatok bekérésénél, a rendszer automatikusan alkalmazza a már bekért adatokat. Az adatbekérőben részünkre feltöltött adatokról az érkeztetést követően jelzést küldünk az intézmények felé, majd kiértékelést követően annak eredményéről is.

A fejlesztés során szem előtt tartottuk, hogy az intézmények könnyebben kezelhessék a felületet, az adatbekérések minél egyszerűbbek, a feltöltések gyorsak legyenek. 

 Az ÁEEK részére megvalósult fejlesztés arra irányult, hogy jogszabályok által előírt adatszolgáltatásaikat, ÁEEK háttérmunkájához szükséges felméréseket, adatbekéréseket hatékonyan, visszakereshetően, folyamatosan frissíthetően, felhasználó barát informatikai megoldásokkal szolgáltathassák az intézmények a fenntartó felé, melyről visszaigazolásokat is kapnak.