AEEK Piactér

A https://piacter.aeek.hu/ 2013 óta áll rendelkezésre a Magyar Állam által fenntartott és felügyelt Kórházak számára. A rendszer elnevezése Kórházi Piactér.  A rendszer olyan céllal jött létre, hogy a Kórházakban szabaddá váló eszközök, szavatossági határidőn belüli kötszerek, selejtezésre szánt ingóságokat a Kórházak között láthatóvá váljanak, illetve ezekre a tételekre lehetőség legyen a következő tranzakciók lebonyolítására: adás-vétel, csere, bérlet, adomány. A Kórházak számára itt a  jogszabályi kötelezettségükből adódóan szerepeltetni kell a selejtezésre szánt tételeiket 30 naptári napon keresztül.


Csak a megadott időszak után selejtezhetik le az adott eszközöket, ingóságokat. Így folyamatosan adott a lehetőség a rendszerben résztvevő intézményeknek, hogy máshol már nem használt, ugyanakkor még használható eszközökhöz hozzájussanak minimális anyagi ráfordítással, vagy adott esettben ingyenes adományként. Az elmúlt időszakban bővült a rendszer további szereplőkkel. ( OVSZ telephelyekkel). 

A rendszer hamarosan megújul a 2017 –es verzióval új megjelenéssel, funkcionalitásokkal és ügyfélkapu folyamatkontroll rendszerrel.